Csokis kuglóf recept
Hozzávalók:
25dkg liszt,
fél csomag sütőport keverj bele,
20dkg porcukor,
1dl tej,
1dl olaj,
4 közepes tojás,
1csomag vaníliás cukor,
1tábla katica torta bevonó (más nem jó!)vagy 4ek kakaó.
vaj,liszt a forma előkészítéséhez.
Elkészítés:
A sütőt melegítsd 150-160C,vagy 3-4 fokozatra. A sütőporos liszthez keverd az apró kockákra vágott csokit. Az egész tojásokat keverd el (én habverővel szoktam) a cukrokkal tejjel, olajjal. (Az eredeti recept 25dkg cukrot ír de mi édesnek találtuk.) Majd a lisztes keveréket add hozzá. A kivajazott-kilisztezett formába öntsük és sütőtől függően 20 percig takarékon,majd közepesre felvéve 35-40 percig tűzpróbával süssük készre. Ha kakaóval készíted akkor a tészta 2/3 rakd bele a formába a többibe keverd a kakaót és szép márványos lesz.
Tanácsok:
Azért írtam hogy Katica tortabevonót használjatok, mert az összes többi csoki lemerült a kuglóf aljába és alig bírtam kiszedni a formából. Ha kakaósan készítitek vigyázzatok mert sötétebb és esetleg hamarabb kiveszitek hogy sötétebb a színe. (Én már jártam úgy nem sült át rendesen) Elkészítési idő: 50 perc
Saját vélemény:
Tehát ez a recept volt az első kuglófom alapja. Talán az elkészítési idővel kezdeném, mert az bizony nem ötven perc. Hiszen maga a sütés a recept alapján is egy óra, plusz az előzetes kutyulgatás, és rögtön elteltelt másfél óra.
A Katica tortabevonó tényleg jó, hiszen legendákat hallok róla, de csak akkor van esélyünk, ha lereszeljük, mert az apróra darabolt csoki tuti elsüllyed. A tanácsokban leírt javaslatát, miszerint sok az a 25 dkg porcukor, meg kellett volna fogadnom, mert tényleg nagyon édes lett, igaz mindezek ellenére is elfogyott az egész. Ja, lehet az is javított volna a kuglófom minőségén, ha nem felejtem el belerakni a vaníliás cukrot.